Întreaga lume a tenisului este conectată în această perioadă la tot ce se întâmplă la Melbourne, acolo unde se desfășoraă primul turneu de Gand Slam al anului. Competiția a debutat în această săptămână cu meciurile din calificări, iar duminică noapte programează primul „calup” de jocuri de pe tabloul principal. Turneul este deschis de Simona Halep, care de la ora 2:00 va evolua pe Rod Laver Arena în compania italiencei Karin Knapp.
În preziua primelor meciuri de pe tablourile principale, britanicii de la „The Telegraph” au prezentat nouă motive pentru care Australian Open este peste turneul de Grand Slam de la Wimbledon, dar și peste celelate două competiții din aceeași categorie, Roland Garros și US Open.
1. Un Grand Slam prietenos
Roger Federer a adus argumente la acest capitol: „Melbourne este mai mic în comparație cu celelalte trei orașe (n.r. are 4 milioane de locuitori, față de Paris, Londra și New York care fiecare are cel puțin dublu numărul de locuitori) și mai ușor de ajuns în diferite locuri. Totul e destul de convenabil aici, foarte bine organizat. Nu spun că celelalte nu sunt la fel, dar aici totul pare foarte frumos și relaxat”.
2. Turneul ocupă primele pagini ale ziarelor
Britanicii descriu faptul că Melbourne Park devine, în ianuarie, centrul de greutate al Australiei. Fiecare ziar are, zi de zi, pe prima pagină fotografii și informații cu Șarapova, Federer și celelalte vedete din tenisul mondial. „Reporterii TV mișună în jurul arenelor ca niște musculițe”, susține The Telegraph. Tenisul este unul dintre cele mai obsesive sporturi ale australienilor.
3. Rezistența la intemperii
Organizatorii au finalizat lucrările la acoperișul pe Margaret Court Arena, astfel că Grand Slam-ul de la Melbourne este singurul turneu din aer liber care are „capace” retractabile pentru toate cele trei arene principale. Având în vedere că în 2014 s-au consemnat și 40 de grade Celsius la ora prânzului, acoperișurile pot fi trase pentru a proteja jucătorii. Acest lucru este valabil și în cazul în care plouă. Astfel, programul competiției nu va avea de suferit
4. Atmosferă vibrantă
Ana Ivanovic a declarat că Melbourne este ca a doua casă pentru ea: „Aici simt cu adevărat că oamenii sunt încântați de tenis. Le place foarte mult și știu să ridice moralul. Din moment ce nu am un turneu acasă, aici este a doua mea casă”.
Tribunele sunt viu colorate și „îmbogățite” cu echipe de majorete, mai ales atunci când evoluează un reprezentant al gazdelor. Atmosfera este în ton cu orașul, adică iubitor de distracție, turneul este însăși o stare de spirit.
5. Turneul fără discursuri stereotipe
Britanii au remarcat faptul că australienii nu-și „controlează” cuvintele și spun ceea ce gândesc, inclusiv la festivitățile de premiere, așa cum s-a întâmplat și în cazul chinezoaicei Na Li, despre care Sandy Gordon a făcut o introducere funny. „Nu știi niciodată ce au de gând să spună în clipa imediat următoare”, susține cotidianul britanic. Doctorul turneului, Tim Wood, a susținut anul trecut că jucătorii nu ar trebui să se plângă de faptul că evoluează la temeperaturi de 40 de grade deoarece eu „am fost nevoit să alung antilope, din zonele înalte ale Africii, timp de 8 ore în aceste condiții”
6. Piața centrală
Piața centrală este numai bună pentru picnic și chat, chiar dacă uneori sârbii și croații transformă din entuziasm, ocazional, scaunele de plastic existente în rachete.
7. Jucători proaspeți
Australian Open este la debutul noului sezon, astfel că participanții nu sunt afectați de oboseală. Astfel, jucătorii abordează turneul de Grand Slam într-o formă sportivă optimă
8. Apetit pentru tenis
După aproximativ două luni fără un turneu major, apetitul fanilor pentru tenis este deschis la maximum
9. Adresa
Melbourne Park este situat pe situat pe Batman Avenue. „Chiar și Open-ul francez, care are loc pe Avenue Gordon Bennett, nu poate concura cu asta”, se arată în materailul publicat de The Telegraph. Britanicii fac referire la faptul că adresa este ciudată, dar în același timp hazlie.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER